Данас, у сали Културно-просветног центра у Петровцу на Млави, одражан је IX Инклузивни фестивал »Цвет на длану«, под слоганом »Погледај ме очима детета«.
          Пред препуном салом и публиком којој је поред званичника, присуствовао и велики број родитеља, ученика основних и средњих школа, али и деце из вртића, као и око четрдесет наших корисника, десет учесника фестивала извело је своје представе.
         Програм је почео у 12 часова. Фестивал је свечано отворила директор установе Ана Томашевић, а прва представа је традиционално била представа нашег Дома под називом »Повуци-потегни«. Учешће су узели још и Центар за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју из Пожаревца, Основна школа »Бата Булић« из Петровца на Млави, Дом »Срце у Јабуци« из Јабуке код Панчева, Установа за одрасле и старије из Кучева, Дом за децу ометену у развоју »Колевка« из Суботице, Основна школа »Бранко Радичевић« из Мелнице (Стамнице), Установа за одрасле и старије »Гвозден Јованчићевић« из Великог Поповца, Средња школа »Младост« из Петровца на Млави и Завод за смештај одраслих лица »Мале пчелице« из Крагујевца. Захваљујемо се свим учесницима на изванредним изведбама и публици на подршци коју им је пружила.
         Међу учесницима, на сцени су се могли видети корисници и деца свих старосних категорија од деце нижих разреда основне школе до најстаријих. Чак је, индиректно, учествовала и бака Верица Раденковић која тренутно има преко деведесет година, а чије је стихове на позорници ипред Установе из Кучева читала Радмила Димитријевић.
         Захваљујемо се Општини Петровац на Млави, Културно-просветном центру, као и свим осталим пријатељима, донаторима и сарадницима који су у великој мери омогућили да се овогодишњи фестивал реализује.

Директор Ана Томашевић отвара овогодишњи фестивал

Наши корисници изводе представу »Повуци-потегни«

»Пачји плес« стиже из Пожаревца

Ученици другог разреда певају »Све је пошло наопачке«

»Ко то шета око света« – а креће из Јабуке

Госпођа Радмила Димитријевић чита стихове бака Верице

Чули смо и старог виолинисту

И Суботица је заблистала занимљивом представом

Девојчице и дечаци из Основне школе у Стамници, млади и модерни

»Жубор вода жуборила« певали су поповчани

И »Младост« је рецитовала

Увек популаран – »Народни посланик« из Крагујевца