Предмети најразличитијих облика и величина обрађују се и украшавају декупаж техником. Декупаж дозвољава рад на различитим површинама, формама, у размерама од најситнијих, па до најкрупнијих предмета. Рад у овој техници није превише захтеван. Није потребна обимна обука, избор материјала може бити јако широк, али не и скуп, тако да је декупаж релативно лака техника која се може пренети нашим корисницима.

Материјали који се користе при раду су различите врсте салвета, тањег папира, лепак за дрво, боје на бази акрила, лак за завршне радове и различити декоративни елементи као што су тракице, машне и слично. Основни прибор за рад су маказе (мада се може и цепкати) и четкице за боју и лепак.

Основни начин рада је лепљење целих салвета или њихових делова на, најчешће обојену, површину, при чему се лепи лепком за дрво, након чијег сушења се лакира да би се све још боље учврстило и добило сјај. 

У овој радионици до сада су украшавани предмети од стакла, керамике, разне врсте тиквица, амбалажа, прибор за писање и др.