Овога лета, након две године паузе, поново смо заиграли на даскама сале Културно-просветног центра у Петровцу на Млави. Наш традиионални Иклузивни фестивал »Цвет на длану« одржан је по једанаести пут, под слоганом »Поново заједно«.

За разлику од ранијих година, када је фестивал одржаван крајем лета, овога пута смо одлучили да то буде сам почетак лета – 1.јул.

Прича о корона вирусу и победи над њим приказана је у представи под називом »Вештице из Стамнице« у изведби корисника нашег дома, а под вођством радног терапеута Данице Добросављевић. Након свечаног отварања и представљања домаћина, своје знање и вештине приказали су корисници Дома за децу ометену у развоју »Колевка« са плесном тачком под називом »Заплешимо заједно«. Након њих наступило је Културно-уметничко друштво »Вук Караџић« из Стамнице које је одиграло неколико влашких игара из околине Петровца.

Установа за одрасле и старије из Кучева наступила је са песмом »Стани, стани Ибар водо« у изведби Властимира Остроглава, а Установа за одрасле и старије »Гвозден Јованчићевић« из Великог Поповца кроз представу »Наша чаробна земља« објаснила нам је шта је то љубав и другарство.

Представом »Другарство у Сремчици« представили су се корисници Установе за децу и младе »Сремчица«, док је Дом за смештај одраслих лица Блаце – Трбуње, наступио драмским текстом »Трајање цвета« и плесном тачком »Констракта«.

Рецитовањем песама »Узалуд је будим« у извођењу Јагоде Простран и песме »Остајте овде« у извођењу Божидарке Николић представио се и Геронтолошки центар из Ниша, а последњу представу на овогодињем фестивалу извео је Дом за смештај одраслих лица из Кулине приказавши свој »Воз живота«.

Међу донаторима који су помогли да се фестивал организује и његови гости угосте налазе се Културно-просветни центар, Петровац; пекара »Милановић«, Петровац; Грин маркет, Петровац; Центар за афирмацију културе, Београд; Ротари клуб-Скадарлија, Београд; Фан енд фит, Београд; Вода Врњци; Премијер чоколаде, Београд; Драган Кртинић, фотограф; Еквилибријум, Београд, као и донатори који су желели да се њихова имена не спомињу.

Захваљујемо се свим учесниима, донаторима, организаторима и , наравно, публици на раду и подршци у организовању и успешном спровођењу овогодишњег фестивала.

 

Више фотографија можете погледати овде.