Захваљујући великом залагању Хуманитарне организације Лајфлајн из Чикага, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина, и донацији Заоставштине Милице Малешевић, реновирана је спортска сала у Дому за децу и особе са сметњама у развоју „Др. Никола Шуменковић“ у Стамници.

„Веома сам захвална Заоставштини Милице Малешевицћ на изузетно великодушној донацији. Поносна сам на рад хуманитарне организације Лајфлајн из Чикага и моје Фондације у Београду, који су заједно успели да обрадују децу и друге кориснике Дома овим пројектом. За особе са сметњама у развоју изузетно је важно да имају добро опремљен простор за рекреацију и физичке вежбе. Никада не смемо заборавити њихове потребе. Увек морамо да будемо ту за њих, да их подржимо и да им покажемо љубав и бригу коју заслужују. Зато су увек у мојим мислима и срцу“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Донацијом у износу од 15.000 долара урађена је комплетна реконструкција фасаде спортске сале, замењени су олуци, постављени су нови под, радијатори, клима, расветни панели, сала је окречена и обезбеђена је нова спортска опрема – мрежа за одбојку, два кошаркашка обруча, пет нових струњача, фудбалске, кошаркашке и одбојкашке лопте.

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине и Хуманитарна организација Лајфлајн из Чикага, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина, са великим заједничким искуством и амбицијама, наставиће рад на помоћи најугроженијима у Србији и Републици Српској.

„Донација Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине намењена реновирању спортске сале је од великог значаја за нашу установу и све њене кориснике. На овај начин стварају се веће могућности за још бољи третман, развој моторичких способности, спортско-рекреативне активности и квалитетније провођење слободног времена. Као резултат тога, имаћемо бољу психофизичку кондицију, боље расположење и веће укупно задовољство корисника, што је наша највећа награда. Још једном се захваљујемо Хуманитарној организацији Лајфлајн из Чикага и Принцези Катарини на помоћи и сарадњи“, рекла је гђа. Ана Томашевић, директорка Дома у Стамници.

 

Текст је преузет са сајта Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине www.lifelineaid.org

 

Више фотографија можете погледати овде.