Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина уручили су 25.09.2022. године у Белом Двору 55 инвалидских колица за установе широм Србије, у присуству Њ.Е. Кристофера Хила, амбасадора Сједињених Америчких Држава, и донатора. Ово је наставак дугогодишње подршке Њихових Краљевских Височанства установама и организацијама у Србији и потребама особа са инвалидитетом.

Ова вредна донација омогућена је захваљујући Фондацији Вилчер (Фондација „Инвалидска колица“) и њеном председнику Дејвиду Берингу, који дуги низ година подржавају напоре Њихових Краљевских Височанства да пруже помоћ грађанима Србије, као и великодушности чланова Ротари клуба из Северне Каролине и Лос Анђелес / Сан Дијего области САД-а, који су прикупили неопходна средства за овај пројекат. Поред инвалидских колица, Принцеза је овом приликом поделила и играчке деци са инвалидитетом.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар се, као домаћин, обратио присутнима, истакавши велики значај ове донације, која ће пружити преко потребну помоћ особама са инвалидитетом, који користе инвалидска колица. Његово Краљевско Височанство је изразио захвалност господину Берингу, Фондацији Вилчер и америчком Ротари клубу на њиховом великодушном доприносу и препознавању значаја рада и залагања Принцезе Катарине и њене Фондације.

„Многи велики људи су управо из инвалидских колица остварили значајна достигнућа и дали огроман допринос свету и човечанству. Многи људи мењају свет на боље у инвалидским колицима, и њихова постигнућа ће обележити нашу будућност. Ови тихи хероји, милиони широм света и хиљаде у Србији, који брину и доприносе себи и својим породицама, заслужују нашу помоћ и подршку“, истакла је Њ.К.В. Принцеза Катарина у свом говору.

Установе које су  добиле донације су: Специјална болница за психијатријске болести „Горња Топоница“, Савез за церебралну и дечију парализу Србије, Дом за децу и лица ометена у развоју „Др Никола Шуменковић“ из Стамнице, Дом за децу и омладину без родитељског старања „Христина Маркешић“ из Алексинца, Центар за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска из Београда, Основна школа „6. октобар“ из Кикинде, Дом за смештај одраслих лица Кулина и Удружење за пружање подршке породицама са децом са потешкоћама у развоју „Сидро“ из Крагујевца.

 

(Уз мање корекције оригиналан текст је преузет са сајта донатора)

Више фотографија можете погледати овде.