• Је л’ знаш где је пут за Чуруг?, пита Свети Петар лалу…
  • Знам, ал’ нећу да ти кажем.
  • Како нећеш? Знаш ли ти ко сам ја? Ако ми не кажеш, кад умреш, нећеш отићи у рај!
  • Па нећеш ни ти у Чуруг!

Овако гласи стари виц везан за Чуруг. Ипак, ми смо пронашли пут! Пут који нас је одвео равно у одмаралиште Летенка на Фрушкој Гори где је наш домаћин, Дом за душевно оболела лица из Чуруга, по трећи пут организовао своју ликовну колонију, под називом »Четкицом кроз природу«. У току једног лепог, сунчаног дана, у прелепим пределима националног парка, рођено је неколико десетина радова који ће красити зидове наших домова.

На колинији су учествовали  Дом за смештај душевно оболелих лица »Свети Василије Острошки Чудотворац« из Новог Бечеја, Дом за душевно оболела лица »1. октобар« из Старог Леца, Дом за смештај одраслих лица »Гвозден Јованчичевић« из Великог Поповца, Завод за смештај одраслих лица »Мале пчелице« из Крагујевца, Геронтолошки центар Зрењанин, Геронтолошки центар Нови Сад и наша установа – Дом за децу и лица ометена у развоју »Др Никола Шуменковић«.

Наш дом је учествовао са три корисника у пратњи два дефектолога, а радови које су настали њиховим трудом су и више него импресивни. Све слике су рађене темпером.

Након завршетка радова, организована је изложба, а учесницима су подељене захвалнице и поклони.

 

Више фотографија са колоније можете погледати овде.